Bouygues in Franse kopgroep qua dividendrendementen

Fors dividend Bouygues

Beleggers in het aandeel Bouygues kunnen rekenen op een fors dividend. Op basis van de recente analistentaxaties heeft het aandeel Bouygues nu één van de hoogste dividendrendementen van de Franse beurs. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1,71 euro. Het dividendrendement ligt zodoende op 5,55 procent. Het gemiddelde dividend van de industriele bedrijven ligt op een schamele 1 procent.

Dividendrendementen Bouygues

Bouygues gaat morgen haar resultaten over het voorbije kwartaal uitbrengen. De omzet van Bouygues over dit jaar komt uit op 34,8 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2017 toen het concern 32,92 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Bouygues in beeld plus taxaties 2018

fundamenteel onderzoek

De analisten rekenen voor 2018 op een nettowinst van 891 miljoen euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 2,45 euro verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 12,58.

Meest recente koersdoelen rond de 35 euro

UBS, Credit Suisse en Jefferies & Co. gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Bouygues's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 10,94 miljard euro. Het aandeel Bouygues was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds februari vorig jaar staat het aandeel Bouygues 25 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 29 en de 44 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 34 procent hoger.

Het aandeel staat om 11.09 3,24 procent hoger op 30,82 euro.

Historische koersen aandeel Bouygues

fundamenteel onderzoek bouygues

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.