Dean Foods in Amerikaanse kopgroep qua dividendrendementen

Fors dividend Dean Foods

Beleggers in het aandeel Dean Foods kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Gezien het gemiddelde van de analistentaxaties heeft het aandeel Dean Foods nu één van de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs. Ondanks het verwachte verlies zal het bedrijf vermoedelijk wel een dividend uitkeren. Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 0,32 cent. Dean Foods's dividendrendement komt neer op 6,96 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de voedingsbedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 1 procent op.

Morgen opent het Amerikaanse Dean Foods haar boeken over het afgelopen kwartaal. Over 2018 komt de omzet volgens de gepolste analisten uit op 7,74 miljard dollar. Dit is licht minder dan de omzet over 2017 toen het concern 7,8 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Dean Foods in beeld plus taxaties 2018

fundamenteel onderzoek

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettoverlies van 23 miljoen dollar. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een verlies per aandeel van 23 cent. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op -20 uit.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Dean Foods' momenteel circa 416,7 miljoen dollar. Het aandeel Dean Foods was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel Dean Foods 46 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 4 en de 11 dollar. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 79 procent lager.

Het aandeel sloot maandag op 4,6 dollar.

Historische koersen Dean Foods 2007-2018

fundamenteel onderzoek deanfoods

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.