Amazon en Linkedin getipt door RBC

Een van de meest wonderbaarlijke dingen van het internet is dat het groeipotentieel altijd robuust is geweest en de grootste partijen hier het meeste profijt van hebben. In een nieuw rapport van RBC geven de analisten een aantal van hun favoriete internetaandelen die beleggers volgens hen tot tenminste het einde van 2015 in hun portefeuille moeten houden.

Omdat de meeste internetaandelen momenteel verhandelt worden op relatief hoge waarderingen, waarschuwen de analisten van RBC wel dat voorzichtigheid geboden is.

Amazonabsolute winnaar

De absolute marktleider in online retail en een dominante speler in cloudopslag is Amazon . Het Amerikaanse bedrijf wist recent met zijn tweedekwartaalcijfers de verwachtingen te verslaan, ondanks dat het te maken had met 1,4 miljard dollar aan negatieve wisselkoerseffecten.

RBC is vooral te spreken over de prestaties van AmazonWeb Services (AWS), dat op jaarbasis het afgelopen kwartaal de omzet wist te laten stijgen met 81% tot 1,8 miljard dollar, wat 400 miljoen dollar meer was dan waar de analisten op hadden gerekend.

Voor RBC was het kwartaal zowel van het internetbedrijf qua omzet, groeiversnelling als margeverbetering in alle segmenten beter dan verwacht. RBC heeft voor Amazon een koersdoel uitstaan van 650 dollar.

De consensus voor Amazon is positief. Geen van de analisten hanteert momenteel een verkoopadvies, terwijl daartegenover 4 houd- en 11 koopadviezen uitstaan. Met een gemiddeld koersdoel van 484,91 dollar vinden analisten gemiddeld genomen wel dat de koers van het aandeel te ver is opgelopen.

Linkedin biedt grootste groeipotentieel

RBC stelt dat het aandeel Linkedin dit jaar hard is geraakt, waardoor het huidige lage koersniveau een prima instapmoment biedt voor agressieve technologiebeleggers.

Linkedin blijft het social media kanaal voor business professionals, met wereldwijd meer dan 300 miljoen leden. Maar ongelijke kwartaalresultaten en een aantal bedrijfsfouten hebben er volgens RBC toe geleid dat het aandeel volatiel is geworden.

RBC stelt vast dat Linkedin van de grote internetaandelen een van de beste groeiprofielen heeft, voornamelijk gedreven door de significante ebitda-marge verbetering. Daardoor is het volgens de analisten een solide portefeuilletoevoeging voor 2015 en 2016. RBC hanteert voor Linkedin een koersdoel van 275 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
redactie@analist.nl

Copyright Analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.