Koersdoelen voor ING omhoog

Rabobank stelt in een recent rapport vast dat ING Group aantrekkelijk is gewaardeerd en het aandeel daarom een plek verdiend op zijn favorietenlijst. Op basis van de consensus lijken meer analisten het hiermee eens te zijn, waarbij de marktvorsers nog voldoende opwaarts potentieel zien voor de koers van het aandeel.

Rabobank heeft op 18 augustus ING Group op zijn ‘Conviction Buy List’ gezet, waarbij het koersdoel is vastgesteld op 16,50 euro.

De analisten stellen dat door de recente koersdaling sinds begin augustus van 16 euro naar 14 euro het aandeel aantrekkelijk gewaardeerd is.

Daarnaast wijzen de analisten op het dividend, dat momenteel op 0,70 euro per aandeel staat en volgens Rabobank op basis van de ruime kaspositie van ING Group niet zal dalen in de nabije toekomst. Momenteel bedraagt het dividendrendement van ING 1,7%.

Verder rekent Rabobank erop dat de mogelijke verkoop van een deelbelang in verzekeraar Nationale Nederlanden en het waarschijnlijke afzien van de overname van een Turks onderdeel van HSBC tot een opluchting onder beleggers kan leiden en de koers van ING Group opstuwen.

Andere factoren die volgens Rabobank tot slot nog een rol kunnen spelen zijn Prinsjesdag, waarbij de analisten verwachten dat de vermogensrendementsheffing van 1,2% zal worden verlaagd. Dit zal ruimte geven voor Nederlandse banken om de spaarrente verder te verlagen en dat is daarmee goed voor de rentemarge.

Koopadvies verhaald

Analist Huw van Steenis van Morgan Stanley stelt dat het tweede kwartaal voor Europese banken het sterkste kwartaal in vijf jaar tijd is geweest.

De resultaten van Europese banken zijn verbeterd, terwijl de risico’s in de balans zijn verminderd. Daarbij lijken steeds meer juridische geschillen te worden afgerond en stijgen dividenduitkeringen weer.

Morgan Stanley heeft daarom zijn ‘overweight-advies’ voor de sector en dus ook ING op 17 augustus herhaald. Voor de Nederlandse bank heeft analist Van Steenis een koersdoel uitstaan van 16,10 euro.

Consensus ING Group

Meer analisten zijn het erover eens dat ING Group momenteel koopwaardig is. In totaal staan er 21 koopadviezen uit, tegenover 5 houdadviezen. Slechts 1 analist heeft daarbij een verkoopadvies voor het aandeel afgegeven.

Ook zien analisten nog voldoende koerspotentieel. Het gemiddeld koersdoel bedraagt 15,57 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
redactie@analist.nl

Copyright Analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.