De favorietenlijst van Morgan Stanley: o.a. Engie, Credit Suisse en Philips

Volgens Morgan Stanley kunnen de koersen van Europese aandelen in de komende maanden alleen nog maar omhoog gaan en hebben zij daarom 20 aandelen aangewezen die door de recente marktvolatiliteit te ver in waarde zijn gedaald. Hiertussen zitten grote namen als Credit suisse, Prudential en BMW , waarbij Philips wordt bestempeld als absolute favoriet.

In zijn analistenrapport van 26 augustus stelt Morgan Stanley dat Europese aandelen in de komende drie maanden in waarde zullen stijgen.

De Amerikaanse zakenbank voorziet namelijk dat de huidige volatiliteit van korte duur zal zijn. Morgan Stanley verwacht niet dat de voortdurende economische zwakheid van de opkomende markten en China voor een significante daling van de Europese economie zal zorgen.

Vijfde keer koopsignaal

De MSCI Europe index staat momenteel 16% lager ten opzichte van zijn piek in april, wat volgens de analisten gelijkenissen vertoond met wat er over de afgelopen 40 jaar is gezien.

Correcties hebben volgens de analisten vaak een V-vorm, waarbij aandelen binnen drie en twaalf maanden een herstel laten zien.

Morgan Stanley ziet dan ook een sterk koopsignaal voor Europese aandelen, gebaseerd op marktindicatoren als waardering, fundamentals en risico. Het is daarmee de vijfde keer sinds 1990 dat Morgan Stanley een dergelijk koopsignaal heeft afgegeven, waarbij de andere vier keer plaatsvonden in de marktdalingen tussen 2001-2003 en 2007-2009.

Europese favorieten Morgan Stanley

De aandelen die Morgan Stanley heeft geselecteerd zijn verspreid over verschillende sectoren, waarbij er een aantal telecommunicatiebedrijven te weten KPN, TDC en het Noorse Telenor Group.

Verder heeft de Amerikaanse zakenbank diverse Europese financiële instellingen bestempeld als favoriet. Dat zijn Credit Suisse , BNP Paribas, Intesa Sanpaolo en Prudential .

Andere aandelen die op de Europese kooplijst van Morgan Stanley staan:

 • AkzoNobel
 • IAGl
 • LVMH
 • Publicis
 • ARM
 • Norsk Hydro
 • SAP
 • BMW
 • Diageo
 • Engie
 • LafargeHolciml

  Philips Top Pick

  Tot slot wordt Philips door Morgan Stanley genoemd als ‘Top Pick’ in deze lijst vanwege zijn blootstelling aan de uitgaven in de gezondheidszorg, die in Europa en de Verenigde Staten toenemen.

  Daarnaast wijzen de analisten erop dat de plannen voor afstoting van de lichtdivisie meer waarde voor aandeelhouders zal realiseren. Morgan Stanley heeft voor Philips een koersdoel uitstaan van 29 euro.

  De consensus voor Philips is licht positief. Er staan momenteel 5 verkoop-, 14 houd- en 10 koopadviezen uit. Met een gemiddeld koersdoel van 26,62 euro zien analisten daarbij een opwaarts koerspotentieel van 19%.

  ValueSpectrum News wire: +31 084-0032-842
  news@valuespectrum.com

  Copyright analist.be B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.