Barclays noemt Aegon favoriete verzekeraar in Nederland

Barclays heeft in aanloop naar het cijferzoen de Nederlandse verzekeraars nader bekeken. De Britse zakenbank is daarbij negatiever geworden over Delta Lloyd, terwijl Nationale Nederlanden er volgens de analisten juist beter voor staat. Op basis van de consensus geldt Aegon als favoriete verzekeraar voor de marktvorsers.

Solvabiliteitsprobleem

Barclays stelt in zijn recente onderzoeksrapport dat het bij de presentatie van de derdekwartaalcijfers nog weinig nieuws verwacht over Solvency 2.

Voor Delta Lloyd zijn de analisten echter somberder, ook al zijn de winstverwachtingen ongewijzigd gebleven. Barclays is van mening dat de verzekeraar voor het versterken van de solvabiliteit meer kapitaal moet ophalen bij aandeelhouders. Daarom is het koersdoel verlaagd met 30% tot 8 euro, terwijl het advies is blijven staan op ‘underweight’.

Naast het verkoopadvies van Barclays staan er nog 4 verkoopadviezen voor Delta Lloyd uit. Met daarnaast 9 houd- en 5 koopadviezen is de consensus neutraal. Analisten zien ondertussen nog voldoende koerspotentieel. Met een gemiddeld koersdoel van 13,30 euro bedraagt het verwacht rendement 74%.

Favoriete verzekeraar

Voor Aegon heeft Barclays het koersdoel minder drastisch naar beneden toe bijgesteld. Met een verlaging van slechts 5% tot 6,30 euro komt de verzekeraar er genadig af bij de analisten.

Zij wachten op de uitkomst van de jaarlijkse herzieningen van de actuariële aannames en hebben daarom hun advies voor het aandeel gehandhaafd op ‘equalweight’.

De consensus voor Aegon is nog altijd positief. Slechts 1 analist hanteert een verkoopadvies, terwijl er 7 houd- en 14 koopadviezen uitstaan. Met een gemiddeld koersdoel van 7,05 euro zien analisten daarbij een opwaarts potentieel voor het aandeel van 30%.

Koersdoelverhoging NN

Ook voor Nationale Nederlanden (NN) heeft Barclays een ‘equalweight-advies’ uitstaan, maar is het koersdoel juist verhoogd met 6% tot 32,30 euro.

De koersdoelverhoging is gebaseerd op een verhoging van de winstraming voor de verzekeraar van 17%. De analisten verwachten betere resultaten bij de Nederlandse levensverzekeringen ten opzichte van een jaar geleden.

Met 9 koop-, 5 houd- en 3 verkoopadviezen is de consensus voor Nationale Nederlanden (NN) licht positief. Analisten zien echter maar een beperkt opwaarts koerspotentieel. Het gemiddeld koersdoel bedraagt namelijk 28,88 euro, wat een verwacht rendement genereert van 3,5%.

ValueSpectrum News wire: +31 084-0032-842
news@valuespectrum.com

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.