Aandeel Broadcom aan kop qua Amerikaanse dividendaandelen

Fors dividend Broadcom

Beleggers in het aandeel Broadcom kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de consensus van de analistentaxaties heeft het aandeel Broadcom nu één van de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs. Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 10,24 dollar verwacht. Het dividendrendement van Broadcom ligt hiermee op 3,78 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de halfgeleiders sector ligt op een summiere 0,5 procent.

Dividendrendementen Broadcom

Morgen zal het Amerikaanse Broadcom haar cijfers over het afgelopen kwartaal publiceren. Over het huidige boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 24,31 miljard dollar. Dit is fors meer dan de omzet over 2017 toen het bedrijf 20,85 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Broadcom in beeld plus taxaties 2018

koersdata

De analisten rekenen voor 2018 op een nettowinst van 10,01 miljard dollar. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 22,76 dollar. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 11,92 te liggen.

Laatste taxaties rond de 288 dollar

Morgan Stanley, Jefferies & Co. en Nomura Securities gaven recentelijk taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Broadcom's totale beurswaarde 110,85 miljard dollar. Het aandeel Broadcom bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel Broadcom 7 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 197 en de 287 dollar.

Het aandeel sloot woensdag op 271,21 dollar.

Historische beurskoersen Broadcom

koersdata broadcom

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.