Aandeel HeidelbergCement aan kop qua Duitse dividendaandelen

Beleggers in het aandeel HeidelbergCement kunnen rekenen op een fors dividend. Op basis van de recente analistentaxaties heeft het aandeel HeidelbergCement nu één van de hoogste dividendrendementen van de Duitse beurs. Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 2,12 euro verwacht. Het dividendrendement komt hiermee op 3,25 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de constructiebedrijven ligt op een nihile 1 procent.

Historische dividendrendementen HeidelbergCement

HeidelbergCement zal morgen haar resultaten over het voorbije kwartaal publiceren. Over het huidige boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 17,93 miljard euro. Dit is beperkt minder dan de omzet over 2017 toen de omzet 18,08 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten HeidelbergCement in beeld plus taxaties 2018

historische koersen

De analisten rekenen voor 2018 op een nettowinst van 1,16 miljard euro. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 5,74 euro. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 11,36 te liggen.

Laatste analistentaxaties rond de 74 euro

JP Morgan, Credit Suisse en Independent Research gaven recent nieuwe taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt HeidelbergCement's marktkapitalisatie 12,94 miljard euro. Het aandeel HeidelbergCement was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel HeidelbergCement 19 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 52 en de 85 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 220 procent hoger.

Historische koersen HeidelbergCement

historische koersen heidelbergcement

Het aandeel sloot dinsdag op 65,22 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.