Activision Blizzard: kopen voordat het te laat is

Activision Blizzard Inc. Staat in de belangstelling nadat het bedrijf een gratis mobiele versie hheft gelanceerd van de populaire game Call of Dut zo meldt Library for Smart Investors. Voorlopig is de mobiele versie alleen beschikbaar in China, maar het bedrijf heeft aangekondigd de game wereldwijd uit te gaan rollen. Analisten verwachten dat Activision door deze stap kan gaan concurreren met Fortnite en Apex Legends, die veel gamers naar hun spellen wisten te lokken met een vergelijkbaar distributiemodel.

Brian Nowak van Morgan Stanley schrijft in een notitie dat de release van Call of Duty Mobile een mogelijkheid voor Activision biedt om met hun succesvolste game geld te verdienen in de groeiende markt voor ‘gratis’ games. Nowak is ook positief over de gehele gamingindustrie, en hij beschouwt Activision als de marktleider van dit moment. Volgens berekeningen van de analist sluit de fabrikant contracten voor franchises van de Call of Duty League voor $25 miljoen per stuk. Op de lange termijn voorspelt hij dat het bedrijf 3 miljard dollar waard zal zijn.

Volgens de laatste gegevens van eMarketer zullen advertentie-inkomsten in de gamingindustrie dit jaar met 25% toenemen tot een bedrag van $178 miljoen. Voor 2020 worden de inkomsten nog hoger ingeschat op $213 miljoen.

Nog meer positieve signalen

Eerder in maart gaf Piper Jaffray al een positief advies over Activision Blizzard. Analist Michael Johnson van deze investeringsmaatschappij denkt dat beleggers optimistisch kunnen zijn over aangekondigde verbeteringen in 2019 en 2020. Momenteel is het advies van Piper Jaffray Overweight met een prijsdoel van $52.

Een andere reden voor optimisme is de aankoop van 100.000 extra aandelen in het bedrijf door Peter Nolan, een van de directeuren van Activision. De aankoop ter waarde van $4,3 miljoen door een insider lijkt te duiden op goede vooruitzichten voor het aandeel. De omzet van het bedrijf groeide in het laatste kwartaal van 2018 met 7.4% naar $2,48 miljard. De non-GAAP inkomsten namen toe met 83,7% ten opzichte van het jaar ervoor, en vertegenwoordigen nu een waarde van 90 cent per aandeel.