Apple, Ebay en Electronic Arts getipt door BoA Merrill Lynch

Merrill Lynch heeft drie aandelen geselecteerd die grote fondsen momenteel vermijden, maar onder meer kunnen profiteren van de presentatie van hun kwartaalcijfers. Grote merken als eBay, Electronic Arts en Apple zijn momenteel niet sterk vertegenwoordigd in de portefeuilles, terwijl ze volgens de Amerikaanse zakenbank voldoende opwaarts potentieel bieden.

eBay

Merrill Lynch wijst erop dat eBay niet alleen een voortdurend succesverhaal is, met ondertussen 155 miljoen actieve gebruikers, maar ook een solide investering in volatiele tijden. Zelfs in 2008 liet het bedrijf namelijk defensieve kwaliteiten zien.

Traditioneel laat eBay betere marges en een hogere kapitaal efficiëntie zien dan traditionele retailers, mede omdat het geen voorraad of winkels heeft.

Merrill Lynch hanteert naast een ‘buy-advies’ voor eBay een koersdoel van 33 dollar.

Electronic Arts

Electronic Arts is een van de leidende gamebedrijven ter wereld en zou volgens Merrill Lynch niet alleen moeten profiteren van de continue stijging in consoleverkopen, maar ook van de stijgende trend van mobile gaming.

Electronic Arts verkoopt onder het de merknaam EA content zoals de populaire FIFA voetbal games. Maar ook games als Star Wars Battlefront was met 13 miljoen verkochte exemplaren een succes voor het bedrijf, wat leidde tot solide derdekwartaalcijfers.

Tot slot heeft Electronic Arts recent een abonnementsplan aangekondigd voor 4 euro per maand, waarmee gamers onbeperkt gebruik kunnen maken van de diensten van EA via zijn online dienst Origin. Hiermee speelt het bedrijf in op de toenemende vraag naar digitale game content. Merrill Lynch heeft voor Electronic Arts een ‘buy-advies’ uitstaan met een koersdoel van 81 dollar.

Apple

Met de recordresultaten die Apple onlangs naar buiten bracht zijn beleggers voorlopig tevreden gesteld. Wel zal het bedrijf door de vertragende verkopen van de iPhone een nieuwe succeshit moeten lanceren.

De koers van Apple staat ondertussen 7% lager ten opzichte van een jaar geleden en bijna 30% lager in vergelijking met het voorjaar van 2015. Merrill Lynch vindt dit onterecht en hanteert voor het aandeel een ‘buy-advies’ met een koersdoel van 130 dollar.