Aandeel Deutsche Bank al jaren bij Duitse rode lantaarndragers

De afgelopen jaren leverde het aandeel Deutsche Bank de beleggers significante verliezen op. Het aandeel was de afgelopen 5 jaar met een significant verlies van 73 procent één van de slechtste aandelen van Duitsland.

Rendementen Deutsche Bank versus Duitse aandelen

Buy & hold rendementen aandeel Deutsche Bank over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Beleggers die het aandeel in 2007 aanschaften staan nu op een aanzienlijk verlies van 72 procent. Over de afgelopen 3 maanden staat het aandeel op een verlies van 1 procent.

Het doorsnee Duitse aandeel won de afgelopen 5 jaar ruim 175 procent. Bij de verliezers in Duitsland over dezelfde periode zitten Phoenix Solar Solar, SKW Stahl en Alno.

De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 24,94 miljard euro. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2017 toen het bedrijf 28,2 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Deutsche Bank in beeld plus taxaties 2018

historische koersen

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 1,24 miljard euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 58 cent verwacht. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 13,19 te liggen.

De consensus van het dividend ligt op 0,18 cent per aandeel. Het dividendrendement komt hiermee op 2,35 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de bankensector ligt op een summiere 1 procent.

Meest recente koersdoelen rond de 8 euro

JP Morgan, ABN AMRO en HSBC gaven onlangs beleggingsadviezen voor het aandeel.

Deutsche Bank's beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 15,8 miljard . Het aandeel Deutsche Bank was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds een jaar terug staat het aandeel Deutsche Bank 31 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 7 en de 12 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 72 procent lager.

Historische beurskoersen Deutsche Bank

historische koersen deutschebank

Om 9.26 staat het aandeel 2,16 procent lager op 7,65 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.