Goldman verlaagt taxatie Tesla

Het rumoer rondom het aandeel Tesla lijkt maar niet op te kunnen houden. De ze week presenteerde de autobouwer haar resultaten over het eerste kwartaal en dat schokte veel analisten. De meeste analisten rekenden op zowel meer omzet als resultaat. Het enige dat meeviel waren de brutomarges en de kas/balanspositie die beiden in lijn met de verwachtingen waren.

Tesla houdt vast aan verkoopcijfers

Voor dit jaar verwacht Tesla nog steeds tussen de 360.000 en de 400.000 auto’s te kunnen verkopen. De analisten Tamberino, Kennedy, Sonthalia en Nikel vinden deze groei te ambitieus. Zij verwachten daarom ook minder groei. Tevens rekenen de analisten ook op hogere kapitaalsuitgaven later dit jaar. Het koersdoel voor het aandeel gaat met 10 dollar omlaag naar 200 dollar bij een ongewijzigd verkoopadvies.

Het gemiddelde koersdoel voor Tesla staat op 305 dollar, ruim 20 procent boven het huidige niveau. Van de 21 analisten die het aandeel volgen hebben er 11 een verkoopadvies. Naast Goldman zitten ook UBS, JP Morgan en KBC relatief laag met hun koersdoelen.