Berenberg geeft voorkeur aan RELX boven Wolters Kluwer

Berenberg heeft onlangs de Nederlandse uitgevers RELX en Wolters Kluwer met elkaar vergeleken. De analisten komen tot de conclusie dat Wolters Kluwer momenteel een van de hoogst gewaardeerde aandelen van de sector is, terwijl RELX de komende jaren minder winst zal realiseren dan waar eerder nog op werd gerekend.

Koersdoel RELX verlaagd

Berenberg heeft op 6 april het koersdoel voor RELX verlaagd van 17,90 euro naar 17,50 euro als gevolg van de gepresenteerde jaarresultaten. Voor 2016 rekent Berenberg erop dat de winst 3% lager zal uitkomen dan eerder gedacht, op 0,88 euro per aandeel. Voor de middellange termijn is de winstverwachting verlaagd met 2%.

De analisten stellen dat de jaarresultaten een goede weerspiegeling zijn dat de uitgever de omzet en winst verder kan laten groeien dankzij een sterke kasstroom. Volgens Berenberg is dit echter al verdisconteerd in de huidige waardering van het aandeel.

Desondanks blijft Berenberg wel positief over RELX en is het koopadvies herhaald. De analisten stellen namelijk dat de focus van het bedrijf op het versnellen van de groei in de kernmarkten zich op termijn kan uitbetalen.

Koersdoel Wolters Kluwer verhoogd

Voor Wolters Kluwer heeft Berenberg op 6 april het koersdoel juist verhoogd, van 26,70 euro naar 31 euro. Het advies is echter blijven staan op ‘verkopen’.

De analisten stellen dat Wolters Kluwer op een koers-winstverhouding van meer dan 16 een van de hoogste waarderingen van de sector heeft. Wanneer dit wordt vergeleken met de winstgroei en het dividend die de uitgever biedt, komt Berenberg tot de conclusie dat de huidige waardering niet strookt met die van sectorgenoten.

Verder stelt Berenberg dat er op korte termijn voor Wolters Kluwer weinig aanjagers voor de koers aanwezig lijken te zijn. Daarbij zal een verslechtering van het momentum tot twijfels leiden of Wolters Kluwer voldoende groei kan realiseren om de onderliggende marge te laten toenemen.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.