Aandeel BNP Paribas aan kop qua Franse dividendaandelen

Fors dividend BNP Paribas

Beleggers in het aandeel BNP Paribas kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de recente analistentaxaties behoort het aandeel BNP Paribas tot één van de aandelen met de hoogste dividendrendementen van de Franse beurs. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 3,01 euro. Het dividendrendement van BNP Paribas ligt hiermee op 6,34 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de banken ligt op een magere 1 procent.

Dividendrendementen BNP Paribas

Morgen gaat BNP Paribas haar resultaten over het afgelopen kwartaal naar buiten brengen. De omzet van BNP Paribas over dit jaar komt uit op 43,27 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is fors minder dan de omzet over 2017 toen het bedrijf 59,02 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten BNP Paribas in beeld plus taxaties 2018

aandelenanalyse

De analisten rekenen voor 2018 op een nettowinst van 7,21 miljard euro. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 5,77 euro. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 8,22.

Recentste taxaties rond de 49 euro

De meest recente adviezen voor de bank zijn afkomstig van KBC Securities, Credit Suisse en JP Morgan.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van BNP Paribas' momenteel circa 59,23 miljard euro. Het aandeel BNP Paribas bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf mei vorig jaar staat het aandeel BNP Paribas 22 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 38 en de 64 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 21 procent hoger.

Het aandeel sloot dinsdag op 47,45 euro.

Historische koersen BNP Paribas voorbije 10 jaar

aandelenanalyse bnpparibas

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.