Analisten noemen SAP AG noch duur noch goedkoop

De koers van SAP AG AG lijkt nu, mede door de recente koersstijgingen van de voorbije maanden van het aandeel, conform de meeste waarderingsmodellen te zijn. Het gros van de analisten noemt het aandeel SAP AG AG zodoende op dit niveau eerlijk gewaardeerd. 13 analisten volgen momenteel het aandeel. Dit ondanks dat er nog steeds veel koopadviezen uitstaan is de gemiddelde taxatie rond de huidige beurskoers. Het gemiddelde van de uitstaande koersdoelen voor het aandeel staat op 35,81 euro. Dit is ruim 31 procent meer dan de huidige beurskoers van 113,1 euro.

Koersdoelen voor SAP AG AG tamelijk geconcentreerd

historische koersen

De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 27,36 miljard euro. Dit is fors meer dan de omzet over 2017 toen de omzet 24,71 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten SAP AG AG in beeld plus taxaties 2018

beurskoers

Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 5,5 miljard euro. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 4,82 euro. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 23,46 te liggen.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 1,52 euro. Het dividendrendement komt hiermee op 1,34 procent te liggen. Het doorsnee dividendrendement van de softwaresector ligt op een nihile 0,5 procent.

Laatste taxaties rond de 36 euro

JP Morgan, Deutsche Bank en Citigroup gaven recent nieuwe taxaties voor het aandeel.

SAP AG AG's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 134,97 miljard euro. Het aandeel SAP AG AG was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds mei vorig jaar staat het aandeel SAP AG AG maar liefst 22 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 84 en de 117 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 290 procent hoger.

Historische beurskoersen aandeel SAP AG AG

beurskoers sapag

Om 10.14 staat het aandeel 0,32 procent lager op 113,1 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.