Aandeel Ajax behoorlijk in volatiele voetbalsector

Ondanks dat veel analisten het aandeel Ajax als een emotie-aandeel beschouwen en het mede daarom vaak links laten liggen, behoort het aandeel wel tot de betere aandelen in de voetbalsector. Over de afgelopen 10 jaar staat het aandeel in totaal ruim 16 procent hoger. Ook over de kortere periodes (zie onderste tabel) staat het aandeel in de plus.

Dividenden heeft Ajax echter tot heden nooit uitgekeerd.

Ajax2016

Enorm uiteenlopende rendementen

We zien in de tabel hier onder dat over de afgelopen 10 jaar het gemiddelde voetbalaandeel op een verlies staat van ruim 5 procent in totaal. De aandelen Ajax, Lazio en in het bijzonder die van Borussia Dortmund en Braga staan op enorme winsten op de langere termijn. De Deense aandelen Aalborg en Aarhus en het Italiaanse Juventus staan echter op forse verliezen.

Aandeelajax

Gistermiddag kon Ajax net geen kampioen van Nederland worden. De ploeg van trainer de Boer had moeten winnen tegen De Graafschap maar het werd 1-1. Hierdoor werd PSV kampioen. Vandaag koerst het aandeel Ajax ruim 10 procent lager 8,51 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.