Momenteel zeer fors dividend Deutsche Post

Beleggers in het aandeel Deutsche Post kunnen rekenen op een fors dividend. Op basis van de recente analistentaxaties heeft het aandeel Deutsche Post nu één van de hoogste dividendrendementen van de Duitse beurs. Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 1,23 euro verwacht. Deutsche Post's dividendrendement bedraagt dus momenteel 4,06 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de transport- & logistiekbedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 1 procent op.

Historische dividendrendementen Deutsche Post

Morgen zal het Duitse Deutsche Post met haar resultaten over het afgelopen kwartaal komen. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 64,16 miljard euro. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2017 toen de omzet 61,55 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Deutsche Post in beeld plus taxaties 2019

historische koersen

De analisten rekenen voor 2019 op een nettowinst van 2,71 miljard euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 2,18 euro verwacht. De koers/winstverhouding komt hiermee op 13,91 te liggen.

Jongste koersdoelen rond de 31 euro

De laatste 3 adviezen voor het transport-logistieke bedrijf zijn afkomstig van Deutsche Bank, Credit Suisse en Independent Research.

Deutsche Post's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 37,12 miljard euro. Het aandeel Deutsche Post bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel Deutsche Post 18 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 23 en de 37 euro.

Historische koersen Deutsche Post afgelopen 10 jaar

historische koersen deutschepost

Het aandeel staat om 9.55 1,01 procent lager op 30,32 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.