Walt Disney sprookje lijkt voorlopig over

Lange tijd wist Walt Disney de verwachtingen te overtreffen, maar de recente kwartaalcijfers vormden voor de markt een teleurstelling. Sommige analisten houden echter vertrouwen in het aandeel en stellen dat beleggers ook in deze mindere tijden Disney zouden moeten steunen, omdat Walt Disney nog voldoende kansen biedt.

Walt Disney maakte op 10 mei bekend dat over het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar de winst is uitgekomen op 2,1 miljard dollar, wat 35 miljoen dollar meer was dan een jaar eerder. De omzet steeg over dezelfde periode van 12,5 miljard dollar naar bijna 13 miljard dollar.

Zoals verwacht profiteerde Disney van een aantal bioscoopkaskrakers als ‘Zootopia’ en ‘Star Wars: The Force Awakens’, waardoor de studio-omzet steeg met 22,4% tot 2,06 miljard dollar. Tegelijkertijd doen andere onderdelen van het bedrijf het slechter dan verwacht. Zo zag de kabeldivisie de omzet dalen met 1,9% tot 3,96 miljard dollar.

Voorzichtigheid geboden

Barclays stelt dat de marktverwachtingen uit de pas zijn gelopen met de werkelijkheid door series als Star Wars. De Britse zakenbank hanteert mede daarom voor het aandeel een verkoopadvies met een koersdoel van 89 dollar.

RBC Capital Markets is eveneens voorzichtig over de kansen van Disney. Zij zijn bezorgt dat de records van de recente Star Wars film teveel druk legt op aankomende films van het bedrijf.

Hoop niet opgegeven

Ondanks de tegenvallende resultaten zijn er ook nog een aantal analisten die het aandeel nog niet hebben opgegeven.

Zo heeft Piper Jaffray zijn koopadvies voor Disney herhaald en verwachten de analisten dat nieuwe films een significante waarde zullen bieden in de komende vijf jaar, zelfs als de groei van tv-netwerk ESPN vertraagt. Piper Jaffray hanteert een koersdoel van 120 dollar.

De Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley stelt dat aandeelhouders verwend zijn geraakt de afgelopen jaren, nadat Disney telkens de verwachtingen voor de winst per aandeel wist te overtreffen. De analisten vinden dat zij dan ook niet moeten zeuren. Morgan Stanley hanteert voor Disney een houdadvies met een koersdoel van 100 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.