Analisten positief over herstructureringsplan Duitse verzekeraar

Münchener Rück heeft van analisten de handen op elkaar gekregen voor het gepresenteerde herstructureringsplan voor haar verzekeringsdivisie Ergo. Ook al zijn er nog een aantal onzekerheden en rekenen analisten voor de korte termijn op een winstdaling, blijft het aandeel van de Duitse verzekeraar bij sommige marktvorsers favoriet.

Münchener Rück maakte begin juni bekend dat het zijn verzekeringsdivisie Ergo gaat herstructurering in een poging terug te keren naar winst. Om dit te realiseren wordt 13% van het werknemersbestand geschrapt, wat neerkomt op 1.835 banen van het huidige werknemersbestand van 14.320 in 2020. Het snijden in het personeelsbestand stond al langer op de agenda van Ergo, maar vakbond Verdi vond deze volledig onacceptabel omdat circa 3.000 banen op de toch zouden staan.

Ergo rapporteerde over 2015 nog een verlies van 227 miljoen euro en werd vooral getroffen door de lage rentetarieven op levensverzekeringen alsook de stijging van claims door stormen en overstromingen. Münchener Rück hoopt door het herstructureringsplan tegen 2020 voor 280 miljoen euro te besparen en dat Ergo in 2017 weer terug kan keren naar winst.

Aandeel nog altijd favoriet

Société Générale hanteert een koopadvies voor Münchener Rück met daarbij een koersdoel van 200 euro.

Deze positieve houding is gebaseerd op de balans van het bedrijf, de robuuste reserves en aanhoudend hoge rendementen en daarom bestempelt de Franse zakenbank het aandeel als een ‘Top Pick’ onder de Europese verzekeraars. De bezorgdheid over onder meer de herstructurering bij Ergo zijn daarbij volgens Société Générale overdrijven.

Vraagtekens op korte termijn

Bankhaus Lampe heeft zijn advies voor Munich Re gehandhaafd op ‘halten’ met een koersdoel van 175 euro. Analist Andreas Schaefer stelt dat het herstructureringsplan voor verzekeringsdochter Ergo kan leiden tot aanzienlijke besparingen. Wel twijfelt de analist nog altijd of Ergo in staat zal zijn het dalende marktaandeel in Duitsland op korte termijn tot stoppen kan brengen.

Baader Bank ziet eveneens kansen voor de herstructurering bij Ergo, maar stelt ook dat deze kostbaar zal zijn en heeft daarom zijn winstverwachtingen voor 2016 en 2017 iets verlaagd. Het advies is wel blijven staan op ‘halten’ en Baader Bank hanteert daarbij een koersdoel van 182 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.