Analisten verwachten over 2019 dalende omzet Applied Materials

Morgen komt het Amerikaanse Applied Materials met haar resultaten over het afgelopen kwartaal. De omzet van Applied Materials over dit jaar komt uit op 14,47 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is fors minder dan de omzet over 2017 toen het bedrijf 17,25 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Applied Materials in beeld plus taxaties 2019

fundamantele data

De analisten rekenen voor 2019 op een nettowinst van 2,85 miljard dollar. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 2,97 dollar over. De koers/winstverhouding komt hiermee op 13,16 te liggen.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 0,8 cent. Het dividendrendement ligt zodoende op 2,05 procent. Het doorsnee dividend van de producenten van halfgeleiders ligt op een schamele 0,5 procent.

Laatste koersdoelen rond de 45 dollar

JP Morgan, Deutsche Bank en UBS gaven onlangs beleggingsadviezen voor het aandeel.

Applied Materials's beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 41,44 miljard . Het aandeel Applied Materials was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf mei vorig jaar staat het aandeel Applied Materials 28 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 29 en de 57 dollar.

Historische koersen Applied Materials afgelopen 10 jaar

fundamantele data appliedmaterials

Het aandeel sloot zaterdag op 39,09 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.