Stifel vindt Walt Disney eerlijk gewaardeerd

De koers van Walt Disney is de afgelopen maand opgelopen en mede daarom is het aandeel volgens Stifel Nicolaus op het huidige koersniveau eerlijk gewaardeerd. Zij hebben daarom het advies verlaagd en zien voor de langere termijn zowel plus- als minpunten voor het Amerikaanse mediabedrijf.

De koers van Walt Disney stond op 27 juni op 93,70 dollar, maar heeft sindsdien een opmars ingezet en staat momenteel 6,5% hoger op 99,80 dollar. Stifel Nicolaus vindt het daarom tijd om het advies voor Walt Disney te verlagen van ‘buy’ naar ‘hold’. De analisten zien nog wel groeiperspectief, maar ook andere kanten aan het verhaal.

Volgens Stifel Nicolaus verdienen de Studio en Consumer Products divisies nog altijd een meerwaarde om zo de robuuste pijplijn te reflecteren. Daarbij is Walt Disney steeds minder afhankelijk van successen van Marvel en Pixar en steeds meer van Disney Animation. Verder rekenen de analisten erop dat de divisie Parks dankzij de opening van een nieuw park in Shanghai een verbetering van de resultaten zal zien.

Aan de andere kant wijst Stifel Nicolaus erop dat de Media divisie nog altijd een zorgenkindje is en verwacht wordt dat de resultaten over 2017 vlak zullen zijn.

Opsplitsing

De grote vraag gaat vooral zijn of Walt Disney zijn aandeel gaat opsplitsen en zo ja wanneer? Over de afgelopen zes decennia heeft het bedrijf zijn aandeel zeven keer opgesplitst. Nu de koers van het aandeel rond de 100 dollar staat vragen sommige beleggers zich af of een aandelenopsplitsing de interesse weer zal aanwakkeren, maar vooralsnog beroept Walt Disney zich op zijn recht om te zwijgen.

Koers staat nog lager

Wanneer er wordt gekeken over een langere periode komt naar voren dat de koers van Walt Disney op jaarbasis 5,3% lager staat en ten opzichte van begin 2016 zelfs 15,7%.

Het aandeel noteert op een koers-winstverhouding van 17,7 en biedt een dividendrendement van 1,4%.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.