TripAdvisor forse underperformer in Amerikaanse internetsector

Het aandeel behoort vanaf begin dit jaar door de stevige koersdaling van 20 procent tot één van de meest verliezende aandelen bij de internetsector. Overige aandelen uit de peergroup met grote verliezen zijn onder andere TripAdvisor, Sqli en Akamai. Bij de sectorverliezers horen onder andere TripAdvisor, Sqli en Akamai.

Momentum internetsector

aandelenanalyses De sector kost nu 33 maal de winst per aandeel. Voor de sector wordt nu 3,53 maal de boekwaarde per aandeel betaald. Sinds 2012 heeft de sector een winst van ruim 295 procent en sinds 2007 een winst van 606 procent.

Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 1,69 miljard dollar. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2017 toen het bedrijf 1,62 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten TripAdvisor in beeld plus taxaties 2019

beurskoers

Onderaan de streep rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 278 miljoen dollar. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 1,97 dollar over. De koers/winstverhouding komt hiermee op 21,84 te liggen.

Dividenduitkeringen worden van TripAdvisor niet verwacht. Het gemiddelde dividend van de internetbedrijven ligt op een schamele 0,5 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt TripAdvisor's marktkapitalisatie 5,43 miljard dollar. Het aandeel TripAdvisor was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel TripAdvisor 17 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 43 en de 69 dollar.

Koershistorie TripAdvisor van 2007 tot 2019

beurskoers tripadvisor

Het aandeel sloot maandag op 43,03 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.