JPMorgan zet Dow Chemical weer op kooplijst

Vanwege onder meer zorgen over de gevolgen van de Brexit besloot JPMorgan in juni zijn koopadvies voor Dow Chemical te verlagen naar ‘houden’, maar de Amerikaanse zakenbank ziet inmiddels dat de chemiesector het orderniveau op peil weet te houden en verwacht mede daarom dat Dow Chemical dit jaar prima prestaties zal neerzetten.

JPMorgan was in juni bezorgd dat de Brexit een negatief effect zou hebben op de orders voor de chemiesector in Europa. Cijfers van de branche over juli suggereren echter dat Europa nog geen vertraging laat zien, terwijl de wereldwijde vraag zich goed staande weet te houden.

De Amerikaanse zakenbank stelt verder dat Dow Chemical voor een langere periode een sterke vrije kasstroom kan genereren doordat de kapitaaluitgaven van het Amerikaanse chemiebedrijf afnemen. Op 28 juli maakte Dow Chemical bekend dat over het tweede kwartaal de winst per aandeel uitkwam op 95 dollarcent, waar analisten gemiddeld rekenden op 85 dollarcent. Dit is volgens JPMorgan een positief signaal. Wel nam de omzet op jaarbasis af met 7,4% tot 12 miljard dollar.

Fusie op schema

Daarnaast stellen de analisten dat Dow Chemical kan profiteren van significante capaciteitsuitbreidingen en van de kostenbesparingen die worden gerealiseerd dankzij de fusie met DuPont.

Eind juli maakten Dow Chemical en DuPont bekend dat de fusie nog altijd op schema ligt, nadat een week eerder aandeelhouders van beide bedrijven instemden met de 50-50 fusie. De aandelentransactie tot een beursnotering zal later dit jaar plaatsvinden en naar verwachting in 2018 opgevolgd worden door een opsplitsing in drie publiek verhandelbare bedrijven.

Adviesverhoging

Al Met al ziet JPMorgan voldoende redenen om het advies voor Dow Chemical weer te verhogen naar ‘kopen’. Daarbij is het koersdoel voor het aandeel verhoogd met 10 dollar tot 60 dollar, terwijl de koers momenteel op 53,99 dollar ligt en daarmee een opwaarts potentieel oplevert van 11,1%.

Op jaarbasis staat de koers inmiddels 18,4% hoger, terwijl de winst ten opzichte van begin dit jaar op 4,3% ligt. Dow Chemical wordt verhandelt op een koers-winstverhouding van 15,3 en biedt een dividendrendement van 3,4%.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.