AB InBev dit jaar stevige outperformer in Belgie

Het aandeel is vanaf begin dit jaar met een aanzienlijke plus van 26 procent één van de betere aandelen van Belgie. Het gemiddelde Belgische aandeel staat sinds begin dit jaar ruim 7 procent hoger. Over de voorbije 3 maanden staat het aandeel onder water (-3 procent). Het doorsnee Belgische aandeel staat sinds begin dit jaar ruim 7 procent hoger.

Rendementen AB AB InBev versus Belgische aandelen

Buy & hold rendementen aandeel AB AB InBev over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Beleggers die het aandeel in 2007 kochten hebben nu een stevige winst van 197 procent. Het aandeel staat sinds 2012 op een verlies van 10 procent. Over de afgelopen 90 dagen staat het aandeel op een verlies van 3 procent.

Over 2019 komt de omzet volgens de gepolste analisten uit op 55,29 miljard euro. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2017 toen het concern 54,62 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten AB AB InBev in beeld plus taxaties 2019

fundamenteel onderzoek

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 9,58 miljard euro. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 4,75 euro. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 15,29 uit.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 2,01 euro. Het dividendrendement komt hiermee op 2,77 procent te liggen. Het doorsnee dividendrendement van de brouwerijsector ligt op een zeker aantrekkelijke 2 procent.

Meest recente koersdoelen rond de 92 euro

Independent Research, Deutsche Bank en HSBC gaven onlangs beleggingsadviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt AB AB InBev's marktkapitalisatie 116,74 miljard euro. Het aandeel AB AB InBev was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf juni vorig jaar staat het aandeel AB AB InBev 7 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 56 en de 91 euro.

Historische koersen AB AB InBev

fundamenteel onderzoek abinbev

Het aandeel staat om 11.46 0,54 procent lager op 72,61 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.