Analistenkorps noemt TomTom juist geprijsd

De koers van TomTom lijkt nu, mede door de recente koersstijgingen van de voorbije maanden van het aandeel, conform de meeste waarderingsmodellen te zijn. Het gros van de analisten noemt het aandeel TomTom zodoende op dit niveau eerlijk gewaardeerd. 7 analisten volgen momenteel het aandeel. Het gemiddelde van de uitstaande koersdoelen voor het aandeel staat op 7,82 euro. Dit is circa 0,11 procent minder dan de huidige koers van 7,79 euro.

Koersdoelen voor TomTom geconcentreerd

fundamenteel onderzoek

De omzet van TomTom over dit jaar komt uit op 682,57 miljoen euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is vrij beperkt minder dan de omzet over 2018 toen het concern 686,8 miljoen euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten TomTom in beeld plus taxaties 2019

aandelenanalyse

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 23 miljoen euro. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 12 cent over. De koers/winstverhouding komt hiermee op een heel forse 64,92 te liggen.

Dividenduitkeringen worden van TomTom niet verwacht. Het gemiddelde dividend van de navigatiebedrijven ligt op een schamele 0,5 procent.

Laatste koersdoelen rond de 10 euro

De laatste 3 adviezen voor de producent van navigatieapparatuur zijn afkomstig van Kepler Capital Markets, UBS en ABN AMRO

TomTom's beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 1,01 miljard . Het aandeel TomTom was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds juni vorig jaar staat het aandeel TomTom 9 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 6 en de 9 euro.

Historische koersen aandeel TomTom

aandelenanalyse tomtom

Het aandeel staat om 11.07 1,07 procent hoger op 7,79 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.