Analisten: dit jaar beste jaar ooit voor Intuit

Intuit zal morgen haar resultaten over het voorbije kwartaal publiceren. Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over 2016 komt de omzet volgens de analisten uit op 4,67 miljard dollar. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 4,19 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Intuit in beeld plus taxaties 2016

<a href='/aandeel/398-intuit'> Intuit </a>

De analisten rekenen voor 2016 op een recordnettowinst van 980 miljoen dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 3,68 dollar verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op30,65 te liggen.

Van Intuit worden over dit jaar geen dividenduitkeringen verwacht. Het gemiddelde dividendrendement van de softwaresector ligt op een magere 0,74 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Intuit 's marktkapitalisatie nu 31,33 miljard dollar.

Het aandeel sloot vrijdag op 112,8 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.