Palto Alto, Adobe en Microsoft getipt als defensieve softwareaandelen

Met de nogal stroef verlopende besprekingen tussen China en de VS inzake hun handelsconflict zagen we de afgelopen weken de techaandelen behoorlijk onder druk liggen. De meeste techaandelen noteren deze maand gemiddeld 8 procent lager. De softwareaandelen staan circa 6 procent lager. Beleggers zouden juist op zoek moeten gaan naar aandelen die relatief bestendig zijn tegen een eventuele escalerende handelsoorlog zo meldt Mark Tepper, president en CEO van Strategic Wealth Partners, in een gesprek met onze collega’s van zakenzender CNBC.

Het zijn volgens Tepper vooral de softwarebedrijven die erg robuust zijn qua hun omzetexposure ten opzichte van een grotere handelsoorlog. Hij stelt dat de Amerikaanse softwaresector maar beperkt is blootgesteld aan de Chinese markt.

Palo Alto Networks

Het bedrijf van Tepper nam onlangs een belang in Palo Alto Networks. Dit bedrijf is actief in de markt van cybersecurity en is erg groot in de markt van firewalls. Tepper noemt het aandeel nu erg laag gewaardeerd aangezien ze nu qua verdienmodel meer een abonnementsstructuur hebben.

Adobe Systems

Adobe Systems wordt ook door hem getipt als laag gewaardeerd aandeel. Ook Adobe Systems heeft nu meer en meer een abonnementsmodel (bijvoorbeeld de diverse designprogramma’s). In de afgelopen 5 jaar ging het bedrijf van 50 procent abonnementsomzet naar ruim 88 procent abonnementsomzet. Dit in combinatie met winstmarges die factor 3 omhoog gingen en bijna geen exposure naar China maakt het aandeel erg aantrekkelijk volgens hem. Qua macroverwachtingen verwacht Ari Wald, van Oppenheimer, eerder een afvlakkende groei. Het is daarom zaak om juist bedrijven te kopen die nog wel (forse) groei hebben. Wald vindt dat het momentumeffect vooral in de softwarehoek goed te zien is: “winnaars blijven winnaars, dat zien we grosso modo jaar in jaar uit”

Microsoft ook getipt

Het aandeel Microsoft zien we ook op veel tiplijsten voorbij komen. Ari Wald noemt het bedrijf ‘een leider van de leiders’. De forse koerswinsten van het aandeel over de afgelopen maanden noemt Wald een bevestiging dat de markt ervan overtuigd is dat Microsoft een winnaar is. Wald verwacht dat Microsoft nog wel een tijd één van de leiders in de softwaresector blijft. Het aandeel Microsoft is de grootste component in de iShares Expanded Tech-software Sector ETF.