Analisten verwachten over 2019 dalende omzet Alcoa

Morgen komt het Amerikaanse Alcoa met haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Over het huidige boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 10,93 miljard dollar. Dit is aanzienlijk minder dan de omzet over 2018 toen het concern 13,4 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Alcoa in beeld plus taxaties 2019

historische koersen

De analisten gaan voor 2019 uit van een nettowinst van 30 miljoen dollar. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 16 cent. De koerswinstverhouding komt zodoende op een erg hoge 144,81 te liggen.

Dividendbetalingen over dit jaar worden door de analisten niet verwacht. Het gemiddelde dividendrendement van de metaalproducenten ligt op een magere 1 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Alcoa's beurswaarde 4,29 miljard dollar. Het aandeel Alcoa was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds juli vorig jaar staat het aandeel Alcoa 51 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 21 en de 49 dollar.

Het aandeel sloot maandag op 23,17 dollar.

Historische koersen aandeel Alcoa

historische koersen alcoa

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.