Momenteel zeer fors dividend Aegon

Fors dividend Aegon

Baserend op de laatste analistentaxaties heeft het aandeel Aegon nu één van de hoogste dividendrendementen van de Nederlandse beurs.

De consensus van het dividend ligt op 0,26 cent per aandeel. Aegon 's dividendrendement komt hiermee uit op 6,63 procent. Het gemiddelde dividend van de verzekeraars ligt op een prima 2,66 procent.

Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 21,74 miljard euro. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 34,96 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Aegon in beeld plus taxaties 2016

historical prices

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 959 miljoen euro. Over dit jaar ligt de consensus van Aegon 's resultaat per aandeel op een winst van 55 cent. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 7,13 te liggen.

Laatste koersdoelen rond de 4 euro

Het aandeel Aegon wordt door 26 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 4,63 euro. Dit is circa 18 procent meer dan de huidige beurskoers van 3,92 euro.

RBC Capital Markets, Barclays en KBC Securities gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Aegon 's marktkapitalisatie 8,25 miljard euro.

Om 11.14 staat het aandeel 0,82 procent lager op 3,92 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.