Aandeel BPost aan kop qua Belgische dividendaandelen

Fors dividend BPost

Op basis van de consensus van de analistentaxaties heeft het aandeel BPost nu één van de hoogste dividendrendementen van de Belgische beurs.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 1,31 euro. BPost 's dividendrendement komt hiermee op 6,18 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de transport- & logistiekbedrijven ligt op een tevens aantrekkelijke 2,09 procent.

Dividendrendementen BPost

De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 2,37 miljoen euro. Dit is aanzienlijk minder dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 2,39 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten BPost in beeld plus taxaties 2016

stock

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 324 miljoen euro. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 1,61 euro. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 13,17 te liggen.

Laatste koersdoelen rond de 26 euro

Het aandeel BPost wordt door 12 fundamentele analisten gevolgd. Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 25,11 euro. Dit is circa 18 procent meer dan de huidige beurskoers van 21,2 euro.

DeGroof Petercam, Goldman Sachs en KBC Securities gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt BPost 's marktkapitalisatie op dit moment 4,24 miljard euro.

Om 12.21 staat het aandeel 0,05 procent lager op 21,2 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.