Adobe op hoogste koers ooit, analisten rekenen op recordjaar

Het aandeel Adobe sloot deze week rond haar hoogste koers ooit in haar bestaan. Bij een koers rond 107 dollar staat het aandeel dit jaar op een forse winst van ruim 17% procent. Dit percentage is echter in lijn met het gemiddelde Amerikaanse technolgieaandeel dat dit jaar ruimm 18% hoger staat.

Aandeel Adobe rond all time high

<a href='/aandeel/373-adobe'> Adobe </a>

Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 5,83 miljard euro. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 4,8 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Adobe in beeld plus taxaties 2016

historical returns

De analisten rekenen voor 2016 op een recordnettowinst van 1,47 miljard euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 2,98 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 35,62 te liggen.

Dividendbetalingen over dit jaar worden door de analisten niet verwacht. Gemiddeld levert een aandeel in de softwarebedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 0,81 procent op.

Laatste taxaties rond de 119 euro

Het aandeel Adobe wordt door 9 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 117,89 euro. Dit is circa 10 procent meer dan de huidige beurskoers van 106,15 euro.

Robert W. Baird, Sanford C. Bernstein & Co en Canacord Adams gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Adobe 's marktkapitalisatie 52,84 miljard euro.

Het aandeel sloot dinsdag op 106,15 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.