Aurubis in top Duitse dividendrendementen

Fors dividend Aurubis

Beleggers in het aandeel Aurubis kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de consensus van de analistentaxaties heeft het aandeel Aurubis nu één van de hoogste dividendrendementen van de Duitse beurs. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1,44 euro. Het dividendrendement komt hiermee op 3,89 procent te liggen. Gemiddeld levert een aandeel in de metaalproducenten levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 372 procent op.

Dividendrendementen Aurubis

Aurubis publiceert morgen haar resultaten over het afgelopen kwartaal. De omzet van Aurubis over dit jaar komt uit op 10,95 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2018 toen het concern 10,42 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Aurubis in beeld plus taxaties 2019

financiele analyse

De meeste analisten gaan voor 2019 uit van een nettowinst van 161 miljoen euro. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 3,67 euro. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 10,08.

Laatste koersdoelen rond de 44 euro

Goldman Sachs, Nord Landesbank en Hauck & Aufhauser gaven recentelijk taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Aurubis' nu rond de 1,66 miljard euro. Het aandeel Aurubis was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Gemeten vanaf augustus vorig jaar staat het aandeel Aurubis 45 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 36 en de 70 euro.

Het aandeel staat om 10.08 0,35 procent lager op 37,01 euro.

Historische beurskoersen aandeel Aurubis

financiele analyse aurubis

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.