Intuitive Surgical dit jaar volgens analisten op jacht naar recordomzet

Intuitive Surgical publiceert morgen haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De omzet van Intuitive Surgical over dit jaar komt uit op 2,69 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 2,38 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Intuitive Surgical in beeld plus taxaties 2016

equity research

De analisten rekenen voor 2016 op een recordnettowinst van 871 miljoen dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 22,2 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 29,58 te liggen.

De meeste analisten gaan er vanuit dat Intuitive Surgical geen dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividendrendement van de gezondheidsproducten- en diensten ligt op een nihile 0,79 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Intuitive Surgical 's marktkapitalisatie 24,04 miljard dollar.

Het aandeel staat om 17.05 0,34 procent lager op 656,75 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.