Analisten verwachten over 2019 stijgende omzet BHP Group, hoog dividendrendement

Morgen zal het Engelse BHP Group haar resultaten over het vorige kwartaal publiceren. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 44,39 miljard GBp. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2018 toen het concern 43,13 miljard GBp verdiende.

Historische omzetten en resultaten BHP Group in beeld plus taxaties 2019

koersdata

Onderaan de streep rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 9,85 miljard GBp. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 190 GBp. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 9,24 te liggen.

Fors dividend BHP Group

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 209 GBp verwacht. Het dividendrendement van BHP Group ligt hiermee op 11,91 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de mijnbouwers levert een beperkt dividendrendement van circa 1 procent op.

Laatste taxaties rond de 5 GBp

Credit Suisse, Kepler Capital Markets en Citigroup gaven recentelijk taxaties voor het aandeel.

BHP Group's beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 3706,98 miljard . Het aandeel BHP Group bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf augustus vorig jaar staat het aandeel BHP Group 19 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 1392 en de 2079 GBp.

Historische koersen BHP Group

koersdata bhpgroup

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.