Meer omzet Antofagasta door analistengilde verwacht, fors dividend

Morgen komt het Engelse Antofagasta met haar resultaten over het afgelopen kwartaal naar buiten. De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 5,07 miljard GBp. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2018 toen het concern 4,73 miljard GBp verdiende.

Historische omzetten en resultaten Antofagasta in beeld plus taxaties 2019

beurskoers

De meeste analisten gaan voor 2019 uit van een nettowinst van 647 miljoen GBp. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 64 GBp. De koers/winstverhouding komt hiermee op 12,72 te liggen.

Fors dividend Antofagasta

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 31 GBp. Antofagasta's dividendrendement is dus 3,81 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de metaalproducenten ligt op een nihile 1 procent.

Laatste taxaties rond de 880 GBp

RBC Capital Markets, Macquarie Research en JP Morgan gaven recentelijk taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Antofagasta's marktkapitalisatie 802,69 miljard GBp. Het aandeel Antofagasta was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds augustus vorig jaar staat het aandeel Antofagasta 3 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 713 en de 1026 GBp.

Historische koersen aandeel Antofagasta

beurskoers antofagasta

Om 9.57 koerst het aandeel 1,33 procent hoger op 814,2 GBp.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.