Microchip Technology dit jaar volgens analisten op jacht naar recordomzet

Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De omzet van Microchip Technology over dit jaar komt uit op 3,42 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 2,17 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Microchip Technology in beeld plus taxaties 2016

historical prices

De analisten rekenen voor 2016 op een recordnettowinst van 845 miljoen dollar. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 3,62 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 19,18 te liggen.

De consensus van het dividend ligt op 1,39 dollar per aandeel. Microchip Technology 's dividendrendement komt hiermee uit op 2 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de producenten van halfgeleiders ligt op een nihile 0,79 procent.

Laatste koersdoelen rond de 59 dollar

Het aandeel Microchip Technology wordt door 3 analisten (op basis fundamentele analyse) gevolgd. Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 48,5 dollar. Dit is circa 29 procent minder dan de huidige beurskoers van 69,43 dollar.

Morgan Stanley , Susquehanna en Goldman Sachs gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen op de beurs(zen) bedraagt Microchip Technology 's marktkapitalisatie 14,03 miljard dollar.

Het aandeel sloot vrijdag op 69,43 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.