Analisten gaan uit van recordomzet Liberty Global

Maandag zal het Amerikaanse bedrijf Liberty Global haar resultaten over het vorige kwartaal publiceren. Op basis van de analistenverwachtingen zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over 2016 komt de omzet volgens de gepolste analisten uit op 17,88 miljard dollar. De verwachting van de omzet zou voor het bedrijf een recordomzet betekenen. Dit is licht meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 17,06 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Liberty Global in beeld plus taxaties 2016

stock

De analisten rekenen voor 2016 op een nettoverlies van 75 miljoen dollar. Het kabelbedrijf noteert sinds 2006 al met rode cijfers.

Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een verlies per aandeel van 9 cent over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op -391 te liggen.

Dividendbetalingen over dit jaar worden door de analisten niet verwacht. Gemiddeld levert een aandeel in de kabel- en telecombedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 1,90 procent op.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Liberty Global 's marktkapitalisatie 8,83 miljard dollar.

Het aandeel sloot donderdag op 35,19 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.