Analisten: dit jaar beste jaar ooit voor Synopsys

Morgen komt het Amerikaanse bedrijf Synopsys met haar resultaten over het voorbije kwartaal. Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over 2016 komt de omzet volgens de gepolste analisten uit op 2,59 miljard dollar. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is licht meer dan de omzet over 2015 toen de omzet 2,42 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Synopsys in beeld plus taxaties 2016

historical returns

De analisten rekenen voor 2016 op een recordnettowinst van 414 miljoen dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 3,2 dollar verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 20,62 te liggen.

Analisten verwachten over dit jaar geen dividenduitkering. Het gemiddelde dividendrendement van de softwarebedrijven ligt op een summiere 1,90 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Synopsys 's marktkapitalisatie 10,24 miljard dollar.

Het aandeel sloot maandag op 65,98 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.