Extreem dividendrendement PG&E

Fors dividend PG&E

Baserend op de laatste analistentaxaties heeft het aandeel PG&E nu één van de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1,94 dollar. Het dividendrendement van PG&E ligt hiermee op 3,06 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de energiebedrijven ligt op een nihile 1,90 procent.

Morgen komt het Amerikaanse bedrijf met haar resultaten over het voorbije kwartaal. Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 17,76 miljard dollar. Dit is licht meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 16,83 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten PG&E in beeld plus taxaties 2016

equity research

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 1,82 miljard dollar. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 3,72 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 17,02 te liggen.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt PG&E 's marktkapitalisatie momenteel 30,13 miljard dollar.

Het aandeel sloot dinsdag op 63,32 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.