Arcadis op recordjacht aldus analisten, vrij fors dividend

Fors dividend Arcadis

Gezien het gemiddelde van de analistentaxaties heeft het aandeel Arcadis nu één van de hoogste dividendrendementen van de Nederlandse beurs.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,44 cent. Het dividendrendement ligt zodoende op 3,29 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de bouw- en infrastructuurbedrijven ligt op een summiere 1,90 procent.

Dividendrendementen Arcadis

Morgen zal het Nederlandse bedrijf Arcadis haar resultaten over het vorige kwartaal publiceren. De omzet van Arcadis over dit jaar komt uit op 3,3 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 2,6 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Arcadis in beeld plus taxaties 2016

historical returns

De analisten rekenen voor 2016 op een nettowinst van 96 miljoen euro. Over dit jaar ligt de consensus van Arcadis 's resultaat per aandeel op een winst van 1,28 euro. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 10,45 te liggen.

Laatste koersdoelen rond de 13 euro

Arcadis wordt door 7 analisten gevolgd (alleen op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 13,2 euro. Dit is circa 1 procent minder dan de huidige beurskoers van 13,38 euro.

De meest recente adviezen voor het bouw- en infrabedrijf zijn afkomstig van Beleggers Belangen Kepler Capital Markets en KBC Securities.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Arcadis 's marktkapitalisatie momenteel 1,1 miljard euro.

Om 10.11 staat het aandeel 0,19 procent hoger op 13,38 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.