Analisten verwachten over 2016 stijgende omzet Garmin, aanzienlijk dividend

Fors dividend Garmin

Op basis van de consensus van de analistentaxaties heeft het aandeel Garmin nu één van de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs.

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 2,05 dollar verwacht. Garmin 's dividendrendement komt hiermee uit op 4,03 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de navigatiebedrijven ligt op een relatief royale 2,38 procent.

Dividendrendementen Garmin

Garmin zal morgen haar boeken over het voorbije kwartaal publiceren. De omzet van Garmin over dit jaar komt uit op 2,95 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is licht meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 2,82 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Garmin in beeld plus taxaties 2016

beurskoers

De analisten gaan voor 2016 uit van een nettowinst van 506 miljoen dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 2,68 dollar. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 18,96.

Meest recente koersdoelen rond de 51 dollar

Het aandeel Garmin wordt door 1 analist gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde van de koersdoelen voor het aandeel staat op 51 dollar. Dit is circa 0 procent meer dan de huidige koers van 50,81 dollar.

JP Morgan, Robert W. Baird en RBC Capital Markets gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Garmin 's marktkapitalisatie 9,75 miljard dollar.

Het aandeel sloot vrijdag op 50,81 dollar.

Historische beurskoersen Garmin

beurskoers garmin

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.