Omzet Aalberts Industries op hoogste niveau ooit aldus analisten

Aalberts Industries publiceert morgen haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 2,56 miljard euro. De omzet zou volgens de verwachtingen van de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is licht meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 2,48 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Aalberts Industries in beeld plus taxaties 2016

historische koersen

De analisten gaan voor 2016 uit van een recordnettowinst van een 197 miljoen euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 1,83 euro verwacht. Op basis hiervan komt de koers/winstverhouding op 18,14 te liggen.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,57 cent. Aalberts Industries's dividendrendement komt hiermee uit op 1,72 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de gediversifieerde industriele bedrijven ligt op een aantrekkelijke 2,38 procent.

Laatste analistentaxaties rond de 27 euro

Aalberts Industries wordt door 5 analisten gevolgd (alleen op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde van de uitstaande koersdoelen voor het aandeel staat op 28,33 euro. Dit is ruim 14 procent minder dan de huidige beurskoers van 33,20 euro.

Beleggers Belangen, Beursexpres en Kepler Capital Markets gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Aalberts Industries's marktkapitalisatie 3,67 miljard euro.

Om 10.03 staat het aandeel 0,03 procent hoger op 33,2 euro.

Historische koersen Aalberts Industries voorbije 10 jaar

historische koersen aalbertsindustries

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.