Oesterreich Post in top Oostenrijkse dividendaandelen

Fors dividend Oesterreich Post

Op basis van de recente analistentaxaties heeft het aandeel Oesterreich Post nu één van de hoogste dividendrendementen van de Oostenrijkse beurs.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 2,01 euro. Het dividendrendement ligt zodoende op 5,78 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de transport- & logistiekbedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 0,88 procent op.

Dividendrendementen Oesterreich Post

Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 2,03 miljard euro. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 2,4 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Oesterreich Post in beeld plus taxaties 2016

aandeel

De analisten gaan voor 2016 uit van een recordnettowinst van een 152 miljoen euro. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 2,26 euro. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 15,38.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Oesterreich Post 's marktkapitalisatie nu 2,35 miljard euro.

Om 9.24 staat het aandeel 0,58 procent lager op 34,77 euro.

Historische koersen Oesterreich Post

aandeel oesterreichpost

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.