Analisten verwachten over 2019 stijgende omzet Broadcom, vrij hoog dividend

Morgen presenteert het Amerikaanse Broadcom haar resultaten over het afgelopen kwartaal. De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 22,6 miljard dollar. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2018 toen het concern 20,85 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Broadcom in beeld plus taxaties 2019

aandelenanalyses

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 9,43 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 21,38 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 13,94.

Fors dividend Broadcom

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 10,64 dollar. Broadcom's dividendrendement komt dus op 3,57 procent uit. Het gemiddelde dividendrendement van de producenten van halfgeleiders ligt op een relatief royale 2 procent.

Meest recente koersdoelen rond de 299 dollar

Morgan Stanley, Credit Suisse en Jefferies & Co. gaven recent nieuwe taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Broadcom' momenteel circa 121,81 miljard dollar. Het aandeel Broadcom was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds een jaar terug staat het aandeel Broadcom maar liefst 34 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 208 en de 323 dollar.

Historische beurskoersen aandeel Broadcom

aandelenanalyses broadcom

Klikt u hier voor dividend aandeel Broadcom. Het aandeel sloot maandag op 298,01 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.