Aandeel BinckBank nu qua PE bij goedkoopste Europese financiële dienstverleners

Het Nederlandse aandeel BinckBank noteert momenteel met één de laagste CAPE-ratio's van de Europese financiële dienstverleners. Momenteel wordt voor een aandeel nu circa 9,8 maal de gemiddelde winst per aandeel over de voorbije 10 jaar betaald. Hiermee noteert het aandeel significant lager dan het gemiddelde Europese aandeel uit de financiële dienstverleners dat nu 23,48 maal de gemiddelde 10-jrs winst per aandeel kost.

BinckBank bij laagste NL CAPE-ratio's

Aandelennederland

In Nederland noteren nu 11 aandelen met CAPE-ratio's tussen de 5 en de 10. Telegraaf is natuurlijk de meest opvallende hier met haar enorme koerswinst van 60 procent, hetgeen natuurlijk met de recente biedingsstrijd op het aandeel te maken heeft. BinckBank en KPN verloren relatief gezien het meeste over de afgelopen 12 maanden.

De omzet van BinckBank over dit jaar komt uit op 154,65 miljoen euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is licht minder dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 168,2 miljoen euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten BinckBank in beeld plus taxaties 2016

fundmantele data

De analisten gaan voor 2016 uit van een nettowinst van 34 miljoen euro. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 53 cent. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 9,36 te liggen.

Fors dividend BinckBank

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,26 cent. Het dividendrendement ligt zodoende op 5,24 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de financiële dienstverleners ligt op een zeker aantrekkelijke 1,82 procent.

Laatste koersdoelen rond de 5 euro

Het aandeel BinckBank wordt door 6 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde van de koersdoelen voor het aandeel staat op 5,55 euro. Dit is circa 13 procent meer dan de huidige koers van 4,96 euro.

Kepler Capital Markets, KBC Securities en Beleggers Belangen gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt BinckBank's marktkapitalisatie momenteel 348,87 miljoen euro.

Historische koersen BinckBank afgelopen 10 jaar

fundmantele data binckbankHet aandeel staat om 17.35 1,17 procent lager op 4,96 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.