Ook dit jaar AMG weer bij kopgroep Nederland

Het aandeel is vanaf begin dit jaar met een aanzienlijke plus van 46 procent één van de beste aandelen van de Nederlandse .Over de afgelopen 3 maanden staat het aandeel in het groen (+26 procent). Het doorsnee Nederlandse aandeel staat sinds begin dit jaar ruim 6,5 procent hoger.

Rendementen AMG versus Nederlandse beurs

historical prices

Buy & hold rendementen aandeel AMG over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

De omzet van AMG over dit jaar komt uit op 998,05 miljoen euro. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 971,15 miljoen euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten AMG in beeld plus taxaties 2016

aandelenanalyses

De analisten rekenen voor 2016 op een nettowinst van 38 miljoen euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 1,34 euro verwacht. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 16,1.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,33 cent. AMG 's dividendrendement komt hiermee op 1,53 procent te liggen. Het gemiddelde dividend van de industriële metaalproducenten ligt op een prima 1,54 procent.

Laatste analistentaxaties rond de 19 euro

AMG wordt door 4 analisten gevolgd (alleen op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde van de uitstaande koersdoelen voor het aandeel staat op 18,75 euro. Dit is ruim 13 procent minder dan de huidige beurskoers van 21,58 euro.

Beleggers Belangen, ING en Beursexpres gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt AMG 's marktkapitalisatie 596,51 miljoen euro.

Historische beurskoersen AMG

aandelenanalyses amgHet aandeel sloot donderdag op 21,58 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.