Analisten gaan uit van recordjaar voor BE Semiconductor, aandeel ook dit jaar alweer bij top NL

Het aandeel behoort vanaf begin dit jaar door de forse winst van 30 procent één van de beste aandelen in Nederland. Over het afgelopen kwartaal staat het aandeel op winst (+14 procent). Het doorsnee Nederlandse aandeel nam sinds begin dit jaar ruim 7 procent in waarde toe.

Rendementen BE Semiconductor versus Nederlandse aandelen

historical prices

Buy & hold rendementen aandeel BE Semiconductor over diverse periodes, exclusief dividendrendementen


Beleggers die het aandeel in 2007 kochten hebben nu een stevig winst van 711 procent. Het aandeel staat sinds 2012 op een winst van 607 procent. Ook over de afgelopen 3 jaar staat het aandeel in de plus.

Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 432 miljoen euro. De omzet zou volgens de verwachtingen van de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is fors meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 375,38 miljoen euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten BE Semiconductor in beeld plus taxaties 2016

koersgrafieken

De analisten gaan voor 2016 uit van een recordnettowinst van een 82 miljoen euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 2,15 euro verwacht. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 19,08 te liggen.

Fors dividend BE Semiconductor

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1,90 euro. BE Semiconductor's dividendrendement komt hiermee uit op 4,63 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de producenten van halfgeleiders levert een beperkt dividendrendement van circa 0,84 procent op.

Actuele koersdoelen rond de 39 euro

ING, NIBC en Kepler Capital Markets gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt BE Semiconductor's marktkapitalisatie op dit moment 1,55 miljard euro.

Historische beurskoersen BE Semiconductor

koersgrafieken besemiconductorOm 17.35 staat het aandeel 0,63 procent hoger op 41,02 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.