Ter Beke al jaren aan kop in Belgie

Het aandeel was de afgelopen 10 jaar met een enorme winst van 179 procent één van de beste aandelen van Belgie. Het gemiddelde Belgische aandeel werd de afgelopen 10 jaar ruim 61,91 procent meer waard. Overige outperformende aandelen in de sector zijn o.a. Poulaillon, en Intle. Plant. Heveas. Bij de sectorverliezers horen o.a. Greencore Group, Sumol + Compal en La Doria . Ook over de afgelopen 3 maanden staat het aandeel hoger (+22 procent).

Rendementen Ter Beke versus Belgische aandelen

stock price

Buy & hold rendementen aandeel Ter Beke over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Beleggers die het aandeel in 2007 kochten staan nu op een fors winst van 179 procent. Het aandeel staat sinds 2012 op een winst van 256 procent. Ook over de afgelopen 3 jaar staat het aandeel in de plus.

Op basis van de analistenverwachtingen zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over het huidige boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 429 miljoen euro. De verwachting van de omzet zou voor het bedrijf een recordomzet betekenen. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 418,56 miljoen euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Ter Beke in beeld plus taxaties 2016

koersdata

De analisten gaan voor 2016 uit van een recordnettowinst van een 14 miljoen euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analistenconsensus een winst per aandeel van 8,21 euro over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 22,9 uit.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 3,78 euro. Ter Beke 's dividendrendement komt hiermee uit op 2,01 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de voedingsbedrijven ligt op een aantrekkelijke 1,54 procent.

Laatste taxaties rond de 170 euro

KBC Securities, DeGroof Petercam en gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Ter Beke 's marktkapitalisatie momenteel 325,82 miljoen euro.

Historische koersen Ter Beke voorbije 10 jaar

koersdata terbekeHet aandeel sloot donderdag op 188,05 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.