Analisten verwachten over 2017 stijgende omzet BMW, vrij hoog dividend

Fors dividend BMW

Op basis van de recente analistentaxaties behoort het aandeel BMW tot één van de aandelen met de hoogste dividendrendementen van de Duitse beurs.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 3,57 euro. BMW 's dividendrendement komt hiermee uit op 4,07 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de automobielproducenten ligt op een magere 0,75 procent.

Dividendrendementen BMW

Morgen opent het Duitse bedrijf BMW haar boeken over het afgelopen kwartaal. Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over 2017 komt de omzet volgens de gepolste analisten uit op 97,21 miljard euro. De omzet zou volgens de verwachtingen van de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is fors meer dan de omzet over 2016 toen het bedrijf 3,12 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten BMW in beeld plus taxaties 2017

historische koersen

De analisten rekenen voor 2017 op een recordnettowinst van 6,75 miljard euro. Over dit jaar koerst het bedrijf volgens de analisten af op een winst per aandeel van 10,28 euro. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 8,53 uit.

Jongste koersdoelen rond de 94 euro

De laatste 3 adviezen voor automobielsector zijn afkomstig van Equinet-ag, Jefferies & Co. en JP Morgan

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt BMW 's marktkapitalisatie 52,8 miljard euro.

Om 17.35 staat het aandeel 0,07 procent hoger op 87,71 euro.

Historische koersen BMW afgelopen 10 jaar

historische koersen bmw

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.