Chipotle Mexican Grill lijkt in herstel

Het lijkt er op dat de problemen bij de Mexicaanse restaurantketen Chipotle Mexican Grill achter de rug zijn. Het bedrijf had al 18 maanden last van problemen in verband met de E.coli bacterie. Over het eerste kwartaal dit jaar steeg de omzet met ruim 28 procent. Het bedrijf moet echter nog ruim 12 procent aan extra omzet halen om weer op het niveau te zijn van voor de E.coli-problemen. Dit lijkt niet onmogelijk gezien het doorgaans gunstige tweede kwartaal dat over de afgelopen 5 jaar 13 procent groei liet zien.

Na de bekendmaking van de cijfers verhoogde Piper Jaffray haar koersdoel voor het aandeel van 483 naar 530 dollar. Ook Deutsche Bank verhoogde haar koersdoel maar die ligt van 280 naar 300 dollar een stuk lager. Het advies van Deutsche blijft dan ook op verkopen staan.

Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 4,63 miljard dollar. De omzet zou volgens de verwachtingen van de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2016 toen het bedrijf 3,9 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Chipotle Mexican Grill in beeld plus taxaties 2017

aandelenanalyses

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 242 miljoen dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 8,48 dollar. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op een zeer royale 56,93.

Dividendbetalingen over dit jaar worden door de analisten niet verwacht. Het gemiddelde dividendrendement van de horecabedrijven ligt op een nihile 0,35 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Chipotle Mexican Grill 's marktkapitalisatie 14,77 miljard dollar.

Het aandeel sloot maandag op 482,79 dollar.

Historische koersen Chipotle Mexican Grill

aandelenanalyses chipotlemexicangrill

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.